Freitag, 24. April 2015

Pastasaus zelf maken en inkoken

Heerlijke pastasaus, heel eenvoudig zelf gemaakt. Door de saus ernaar in te wekken/in te koken blijft deze maanden lang goed en heb je altijd zelfgemaakte pastasaus in huis.
Kijk hieronder voor het recept!



Hier het recept:


Wat heb je nodig?

- 2kg rijpe Tomaten
- 2 uien
- 5-6 tenen knoflook
- zout, peper, oregano, basilicum (vers of gedroogd)
- olijfolie
Gereedschap: mes, pureerstaf, knoflookpers, grote pan

Snij de uien in grove stukken en bak aan in olijfolie. Pers de knoflook tenen en  voeg bij de ui. Was de tomaten en haal de stronken eruit, snij ze daarna  in stukjes en voeg ze bij de uien en de knoflook. Laat aan de kook komen.
Breng op smaak met zout, peper, oregano en basilicum.
Pureer alles met de stafmixer en laat nog ongeveer 15-30 minuten koken.
Vul darnar in gesteriliseerde, glazen WECK flessen en kook de flessen voor 20 minuten op 90graden  in.

PS: Meld je nu nog aan voor een van de cursussen in mei en kom het zelf leren hoe je groente en fruit kunt inkoken.






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen